Nytt jobb

Jag drömde inatt att jag kom två timmar försent till nya jobbet för att jag var tvungen att träna innan, då hade jag ju supermkt att göra när jag kom och jag hittade inte till nån. Ibland är de kusligt med sanndrömmar... Jag kom inte försent men vi som skulle jobba ihop var helt nya båda två och en annan tjej som skulle jobbat dök inte upp... panik, minst sagt... Fattar faktiskt inte hur vi fick ihop det, men benen skakar lite nu... Hoppas jag drömmer att jag vinner en miljon inatt, isf köper jag en triss imorrn...


hang over

och det är inte karusellen jag syftar till... Inga fler  onödiga, konstiga diskussioner i dimmorna, inga fler skojdanser med mosters sambos kompisar och definitivt ingen mer alkohol den kommande månaden. Slut på moraltankar för idag, nu ska jag som syster brukar säga, lägga mig ner och självdö.

En båt kommer lastat...

Med vadå? En skitskraj Cissi med dödsångest. Jag hade min första segelbåts-lektion igår och förmodligen den sista med tanke på att jag skrek och krampade om linorna till det lilla seglet under den kvart vi befann oss på sjön. Fast med en våtdräkt som simpor och grodfötter och en super-tillknäppt och knuten flytväst var kanske själva drunknings-risken inte särskilt överhängande. Men hajarna kanske är hungriga efter lite ungt blod så här års...
image74

Potter

Funderade i veckan om jag kanske skulle ta å va lite kulturell för en gångs skull, det är ju fint. Sagt och gjort jag följde med Lina, Martin och Anna på Harry Potter ;-) Tjejen i luckan gjorde oss lite konfunderade när hon frågade om någon i sällskapet var under 15 år, hallå alla vet ju att Potter är en barnbok!! Lite lagom coolt gled jag ner i den röda plyschfotöljen, la ena benet över det andra och armarna i kors... Eller nu ljög jag först var jag under reklampausen tvungen att springa på toaletten, ni vet ifall ifall de skulle börja trycka mitt i den mest spännade scenen och alla buar åt en när man försöker smyga sig ut och man råkar välta någons popcorn, trampa någons tår eller vad de nu kan va(jag satt ju verkligen i mitten, mitten). Hur som, när filmen var slut undrade jag hur fasen dom kan släppa in små kids på den där otäcka historien, 15 års gräns, de räcker väl inte, 20 minst!! Trots mina kommande mardrömmar om Lord Voldemort så måste jag ändå medge att den låg en bra bit över medel.

Å de, å de...

Första svängomen på Vallen igår, i regn, en himla massa regn. Funderar allvarligt på att införa plattänger på uteställenars toaletter som dom hade i Dublin, jag skulle ju tjäna storkovan... 20 spänn för tio minuters plattande... Hur som helst, var en hel drös gamla känningar och ännu fler okänningar, jag tycker inte om känslan av att börja bli gammal, jag ska ju va lammkött hela livet fast Anders säger att jag och Sara är som gamla ruttna päron. Kvällen förlöpte i ett trevligt tecken tills jag bänkat mig på nattbussen mot bergkvara. Då böjas de mä den rediga kalmaitiskan. Samma fuling som alltid raggar på kvart-över-två-bussen slog sig ner hos flickstackarn framför och började med sitt:"jaha å va ha du vatt ikväll då? Ä du ute oftaaa i kälmaaa?". Fem minuter senare hör man samma hemska stämma men denna gång från sätet bakom med mobilen i högsta hugg:"Häääj!! Vaa gööö du? Sååve du? Du ja tycke du väkar va en redit söööt tjej å de. Ska vi täffas i kälmaa imonn nä vi ha vaknat? ja böja jobba ve fem, men du kan såååva så länge du vill, ihihiahaha (eller hur långben nu skrattar)... men du dåå hös vi imorrn å de..." När det äntligen är min tur att få stiga av, rycker ett annat äckel tag i min arm: "du ska vääääl inte redan av heller???". Jag ignorerar och flyger ner för trappan, bussen är påväg att köra då den plötsligt stannar och öppnar dörren igen, jag är halvvägs påväg över E22 till min öde, mörka eköväg. Jag kan nästan svära på att samma kille som tog mig i armen är den man som nu stiger av bussen och väljer samma väg som mig ( och då bör tilläggas att vi endast är typ 6 permanenta hus på vår väg och han tilhör definitivt inget av dom). Fort upp med mobilen och jag tackar nån där uppe för att jag har lågklackat och lät bli drinkarna ute.. På två röda har jag sprungit hem, låst dörren och gömt mig i källaren.Så jag blev inte styckmördad den här gången heller. Dags för Beck (Vadå jag tittar inte på för mkt på deckare.... ;-)

Den blödande martyren

Mitt liv e så grymt bra (förutom vädret och frånvaron av den där kommande prinsen på vit springare (men man säger väl inte springare längre, jag menar ju med sitt jättedyra privata jetplan)), ursäkta avvikelsen det jag ville komma fram till var att jag trots detta fantastiska liv ändå knappt  fixar åtta veckor i hemtjänsten. Åtta små ynkliga, skrynkliga veckor. Jag är ingen snäll människa, jag tänker onda tankar när herr-inte-så-mysig efterlämnar små obeskrivbara högar på golvet eller när fru-platt-hår gnäller över att dagens ungdom inte kan rulla hår. Det är ingen som rullar nåt jäkla hår nu för tiden!! Det finns locktångar för sånt.... två hål i väggen!!

Liten parentes..image72 ..jag är faktiskt rätt snäll när jag jobbar....