Flyttkartonger

Lägenheten börjar mer och mer likna ett slagfält och flyttkartonger fyller halva golvytan. Känns helkonsigt att packa ner sitt liv i kartonger och inte veta vart man packar upp nästa gång. Fast nedpackningen går i snigelfart, finns ju så mkt roligare saker att göra, sola, shoppa, läsa, prata i telefon, träna, grilla.... Försökte mig på en film igårkväll men kom plötsligt på varför jag jämt somnar, de e ju så långtråkigt. Dags för ännu ett krafttag, badrumsskåpet står på tur, behöver rensa lite bland alla mina hypokondri-tabletter.

Kaninbebis

När jag cyklade hem från träningen ikväll satt plötsligt världens sötaste pyttelilla kaninbebis alldeles ensam på cykelvägen vid skolan. Jag stannade och hoppade av cykeln och den lilla kaninen kom fram till mig. Hjärtat ville ta hem godingen och inreda en flyttlåda medan förnuftet sa att den kommer bli stor och omysig. Ringde pappa och frågade vad jag skulle ta mig till med det lilla livet och han sa att mamman säkert var i närheten och att jag kunde lyfta in den i buskarna. Men så fort jag lämnat den i gräset hoppade den fram och kurade ihop sig vid min fot igen. Med tungt hjärta lämnade jag den lille vid vägkanten och hoppas den hittat sin mamma och inte en katt......

Schlagernight

Emma lånar sin pappas 50-årskris i två veckor. Upptäckte att det inte var särskilt praktiskt att packa in tre stora flyttkartonget i bagaget på en cabbe.

Var rädd att jag hade slarvat bort min Malmövän senaste året, men ett samtal igår visade att det bara var dumt tänk vilket lättade hjärtat hundra kilo.

Ikväll blir de drinkkväll och massa schlager, man får gilla schlager två gånger om året, melodifestivalfinalen och eurovision  ;-)

En fredagseftermiddag

När hjärtat är tungt som en tegelsten känns det skönt med stora, mörka solglasögon, en dörr på glänt, en fin vän, gosiga katter och massa chokladbollar........

Tillbaka i cybervärlden

Efter gråt (kanske inte riktigt) och tandagnissel (jo faktiskt) så har jag fått mitt internet tillbaka. Sofias Henke installerade om hela datorn ikväll och jag höll på att sabba de när jag lät skivan sitta i och stängde av datorn. När jag satte på den igen blev skärmen blå, eftersom jag är kass på datorer körde jag nödlösningen, jag tog ur skivan och tryckte av datorn. Funkade som nougaten i ett ballerinakex efteråt. Nu har jag alltså internet igen men ingenting annat, inget word, inga musik program och msn vill inte heller.... Men vad gör det så länge jag kan kolla mailen :-)


Yooooooga

Var på yoga ikväll med Sofia. Yoga är sjukt tråkigt. Tanten som höll i de tjatade om att vi skulle låta tankarna fladdra förbi som små moln. Så kan man ju inte säga då tänker man ju bara ännu mer just för att man inte får de. Fick i alla fall lite motion när jag cyklade dit och hem, är som ett helt träningspass att ta sig uppför lundabacken.

Min internethistoria fortsätter. Då man inte själv har en fantastiskt duktig it-kille (jag och emma bittrade oss över våra ensamma öden igår) så får man låna andras. Jag lånade Sofias Henrik som menade att felet fortfarande ligger hos Lunds Energi (och jag som kopplade in ett nytt nätverkskort alldeles själv, så var de inte ens fel på de gamla...).Så Cissi ringde med ilska i maggropen upp öppet-stadsnät-folket igen och fick prata med gubbfan i stockholm som inte la ner överdrivet mkt energi på att serva vilket slutade med att jag istället för ilskan med gråten i halsen la på utan minsta antydan till internetuppkoppling. Testar nu sista utvägen, har kånkat upp min tunga dator till Alexandra och testar den här. Jag skriver alltså på henne dator från mitt tydligen fungerande uttag nu, vilket känns rätt illa. Fast har jag klarat mig utan i tre veckor fickar jag väl två till....

Där var i alla fall i-lands problemen utredda....

Så till Cissis lärardebut. Vi hade handledning i förflyttningsteknik på ett vårdgymnasie idag. Fick senare veta att jag hade fått den stökiga gruppen men förutom att några småtjejer försökte strypa varandra så gick de helt ok. Kom plötsligt ihåg varför jag började plugga till lärare, de e gött med uppmärksamhet och att få bestämma!!



Papper

Nu när vi har i princip noll saker att göra i skolan finns plötsligt så mycket tid över som måste fyllas ut med något. Jag hålar papper. Idag har jag hålat ungefär femhundra papper. Det är tråkigt, dödligt tråkigt, men nödvändigt. Speciellt om man inte vill att papprena ska trilla ut ur pärmarna. Papprena i mina pärmar har trillat ut i snart tre år. Nu ska det inte trillas mer. Ok jag fyller ut tiden med lite meningsfulla saker också, ska bjuda flickorna på lunch, finmat, fläskfilé. Grisarna pruttar väl inte lika mkt som kossorna....!?


Posterfix

Sara och jag har suttit i x antal timmar nu och fixat med vår fantastiskt snygga poster. Kanske inte hade fått första tjing på arbete på en reklambyrå men vi blev nöjda ändå. Snyggast är helt klart vår hysteriska modell.


image135

Annars så regnar det i Lund idag vilket betyder att jag när jag kommer hem kommer att mysa ner mig i mjukisar och titta på film. Lax och kokt potatis blir det också så magen blir glad.

Livet e en fest

Satt hela kvällen igår och meckade in ett nytt nätverkskort i datorn, bara att få bort chassit var ju en historia för sig och krävde minst hundra miljoner svordomar. Hur som helst gav det noll resultat så jag är lika internetlös idag men vad gör det när det är fest ikväll. Jag och Sara har gjort värsta fina tårtan med svenska jordgubbar så kan man bli annat än lätt berusad av lycka :-)


Dagens kommentar

Har hållt på att mecka massa med Lunds stadsnät idag eftersom mitt internet inte vill funka, it-killen undrade om jag hade ip-telefoni. Jo sa jag, jag har ju en skype... Killen frågade vidare om jag ringde från den? Ehhhh naeee, det blir ju lite svårt när mitt nätverk inte funkar...

Nu har det i alla fall visat sig att det faktiskt är min dator det är fel på (vilket supporten inte vet än för dom skulle ringa tillbaka imorrn). Så nu sitter jag och klurar på hur jag ska lägga fram detta för kristian, johannes, david, lisa, ove eller vem de nu blir jag får äran att språka med. Nåt internet lär de väl alltså inte bli förrän i sommar för jag behöver fixa ett nytt nätverkskort och när dom där tekniska sakerna strular så finns plötsligt inte så många potentiella datafixare, finns inte en chans att jag tänker anstränga mina små muskler för att förflytta min tunga dator till ett serviceställe.... dyrt är det också! Men jag börjar vänja mig vid min isolerade värld, jag har ju Sydsvenskan ;-)

Nytt liv

Att allt alltid ska köra ihop sig samtidigt, bredbandet vill inte komma igång (har snart ringt bredband2 hundra miljoner gånger) och magen strejkar tillsammans med vårdförbundets medlemmar. Det är dags för en nystart, rotade runt bland grönsakerna och frukterna på Willys gröna avdelning igår och åt riktigt duktigt (två lagade måltider och massa frukt). Bara tre veckor kvar, tiden går så galet fort. Tre veckor!! Det mest galna är att jag ser fram emot det (kanske för att jag har fem kronor kvar på bankkontot). Fast hösten har fortfarande ett stort frågetecken i almanackan (du skakar väl inte på huvet nu mamma?) Men de ordnar sig, jag har ju startat mitt nya liv ;-)


Trafikfara

Det där med cyklar är verkligen inte min grej, kom på det när jag cyklade till Linnea för en liten stund sen. För det första cyklar jag så sällan att jag blev osäker på vilken sida av vägen som faktiskt är min, dessutom höll jag på att med musik i öronen cykla mot rött, inget jag rekomenderar.

Har känt mig sådär lagom isolerad senaste veckan med två små datorer och ett stort utropstecken i en triangel  nere i verktygsfältet på datorn. Inget internet den här veckan heller alltså. Spelar ingen roll hur trevlig service Bredband2 har, det blir ändå dyrt när man ringer från mobil.

Helgen tedde sig i början av veckan lite osäker, ingen hade tid för af-festival på delphi men Linnea räddade mig, ikväll med grill i Stadsparken och överanttning på vildanden och imorrn med cykel (jag ska va försiktig) till Lomma och sen jobbardebut i baren på Wermlands.

Ha de fint i solen vänner för de ska jag ha!!


Bye Bye Delphi

Helgen har mest präglats av ångest ända ner i tårna. Mamma och pappa lär snart få krupp. Det är inte lätt att lämna nåt invant och tryggt bakom sig och kasta sig in i nästa steg. Så idag var det dags, lägenheten är uppsagd och ja de var några knivar i magen som vreds om, elavtalet också avslutat och adressändring med tillfällig adress till Ekö gjord. Får börja ragga flyttkartonger och plocka ner mitt liv de senaste tre åren tills det är dags att packa upp någon annastans....

Real Life

Det börjar bli dags nu. Dags att fundera över vad som händer sen. Sen, det där som kommer efter det som är nu. Det som är nu är snart slut. Komplicerat är det, det där med livet. Lägenhet, resa, jobb, stad??? Kanske är det dags att bli vuxen, kanske inte.... Steg ett blir uppsägning av lägenhet. Min fina lilla garderob. Eller förresten prio ett blir att få igång internet igen, koppla in min nya dvd och leta igenom syrrans dvd-filmer, jag tror jag väntar med det där att bli vuxen.

Spontan utflykt

Jag älskar utflykter så när Sofia skickade sms imorse och frågade om jag skulle med på lägenhetsvisning i Helsingborg kastade jag i mig äggmackan och svepte mitt te. Nämnas bör kanske att jag med öm rumpa kom med tåget till Kalmar igår (min rumpa tycker inte om Öresundståg). Klockan ett entrade jag, Sofia och Mats-Åke Helsingborg stad och en halvtimme senare Sofias kommande boende. Trots att renoveringen av lägenheterna ännu inte var påbörjad kände jag ett styng av längtan, jag vill också!! Vaktmästaren sa att där fanns lägenhet till mig med men jag vet inte riktigt om Helsingborg finns med på kartan bland cissis förvirrade framtidsmoln. På hemvägen var vi kulturella med en fika på Bäckaskogs slott, pampigt värre och när vi ändå var inne i kultursvängen tog vi en titt på Trolle Ljungby slott. Facinerande är att det är ett ensamt par som bor där, Sofia tyckte det var en lysande idé, tröttnar man på varandra så går de att undvika den andra en hel vecka om man vill. Äktenskapstips kanske?! Vid åtta svängde vi ner på Ekö igen där jag mös ner mig i soffan med mamma, pappa, Wilma och Talang 2008.

Valborg i tragedins tecken

Efter ett par sociala timmar i Stadsparken tillsammans med ett tusental studenter med rundade fötter begav jag och Emma oss hemåt vid halv tre tiden igår. Tänkte ta Hemköp på vägen men blev stannade av en vägspärr. Uppåt Stora Södergatan stod en buss snett över gatan och flera poliser och ambulansmän uppehöll sig inom det avspärrade området, ett vitt skynke dolde vad som låg på kullterstenarna. En 23-årig tjej. Den obehagliga upplevelsen påminde om den gången jag och Adam var två minuter från självmordet vid Triangeln men skillnaden var att den här tjejen inte själv hade valt att avsluta sitt liv. Min första tanke när jag insåg vad som hade hänt var hur onödigt det var och att reklamen om vad alkohol kan göra med oss vanliga dödliga är allt annat än avskräckande svammel.