Nära Pärleporten

Idag har cis varit ett riktigt Smarthead. Mor ringde och påminde om att mitt pass kanske inte skulle gå igenom tullen om två veckor. På två röda satt cis med nummerlapp i polisens osmakliga reception och begrundade människors ansiktsuttryck framför passkameran. Jättekul, tills det var min tur... Först log jag och såg ut som ett troll, det får man inte, le alltså. Sen lutade jag massor åt vänster, det såg jättekonstigt ut. Tredje gången lutade jag åt höger vilket såg ännu konstigare ut. Till sist på fjärde försöket såg jag bara ut som en förrymd pudel. Polisen gav tummen upp och passet är klart att hämta ut i kalmar om knappt två veckor.

Hemma i lägenheten satt Sara och Louise under tiden och knapprade på mitt snart alldeles kolsvarta tangentbord (man får gissa vart bokstäverna sitter...). Islam-grejen är i alla fall klar för redovisning på måndag och nej jag myglade mig inte igenom allt, bara det sista ;-)

Som avslut på dagen höll jag nästan på att få träda igenom pärleporten. Min vattenkanna stod på bänken och bjöd in till törstsläckning. Tydligen brukar inte mina vänner dricka direkt ur vattenkannan och skrämde mig med ett tokhögt gapflabb. Vips satt vattnet fast i vrångstrupen och det blev lite ont om luft i mina stackars lungor. Efter en halv minuts kippande efter andan lyckades jag hosta bort det mesta, så han där uppe får nog vänta ett tag till :-)

Ny tandkräm

Har precis bytt från Sensodyn White till Pepsodent Super Flour pga sviktande ekonomi men det känns inte okej. Känns som att ilningarna kommer attackera mina stackars gaddar av den nya krämen, jag är ju stenhårt troende på Sensodyn-reklamen. "Rekomenderad av Sveriges Tandläkarförbund".

Eftersom jag fortfarande inte inhandlat mig en ny digitalkamera (efter sommaren kanske) så kommer lite bilder något försenade som jag fick av Lotta igår. 




 

Idolkärlek

Jag är kär.... i Ola Rapace eller kanske snarare Hoffa i Tusenbröder  :-) Jag är kär på samma sätt som när jag gick i femman och bakade tårta till Taylor Hanson på hans fjortonårsdag eller planerade mitt och Nick Carters kommande bröllop. Men Hoffa är ingen pojkbandstönt, Hoffa e cool. Han är rånare. Vad är det med dessa hårda mjukisar som får oss hormonstinna unga kvinnors små ben att vika sig? Hoffa är kärleksfull och passionerad och som pricken över i:et är han korkad om inte rent av dum i huvudet.

Nä jag har inte funderat över att skicka kärleksbrev till riktiga rånare på någon kriminalvårdsanstalt. Dom är ju otäcka på riktigt och jag vågat knappt gå genom kalmar stad ensam mitt i natten en lördag kväll.

Sov dig smal

http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,1073751,00.html

Visst låter det fantastiskt. Jag sover ju jättemkt.

(...och överkonsumerar glass... det borde finnas en studie om hur nyttiga olika kulglassar är också: "glass gör dig kul, kul gör dig glad, glädje gör dig sund" =) Min fantasi är slut.

På promenad genom stan

Med skoskav upp till vaderna, huvudvärkskisande ögon, rökig klänning och en kalufs som inte är av denna värld vandrade jag genom Kalmar stad klockan nio imorse. När folk byter trottoar, en busschaufför stannar bussen när du ligger och solar (kollektivtrafiken e ju inte kanon i den här stan) för att han tror du är sjuk och en annan låter dig åka på halv biljett hem, då mina vänner är det illa. Värst av allt är vad alla dessa människor tänker. "Jahaja nu blev hon utslängd av kvart-över-två-ragget". Men trots att det var illa så var det inte så illa. Jag missade helt enkelt bussen inatt och då en promenad ut till Rinkabyholm inte var aktuellt fick jag hyra ena sidan av Annas stora dubbelsäng.

Som tur är finns det duschar, tvättmaskiner, tandborstar och huvudvärkstabletter så snart är jag fit for igen... och det bästa av allt, magknipen är borta ;-)

Sunny Tuesday

Efter helgers bravader (bra (trevligt sällskap) eller definitivt mindre bra (mobiler ni vet ;-) ) kommer man alltid på så många vettiga sätt att nystarta sitt liv på. Ikväll var en av nystarterna "Du är vad du äter". Anders kom på ett supernyttigt sött alternativ till jordgubbsglass: en halv liter lättglass, ett paket frysta jorgubbar, mjölk och pistagenötter. Glömde bort det där med måttlighet. Om jag känner mig kräkig? Inte alls men magen kommer nog inte va med mig på en vecka....

image47

Har ni någon gång sprungit på någon ni känner som står med ryggen mot och då fått black out och inte hälsat och sen gått omvägar genom affären för det liksom känns försent att säga hej? Det gjorde jag idag.
Ännu en icke-vuxen-grej va? Ajdå jag får försöka bli bättre på det där.

Min Astrid Lindgren figur

Illa när man inte har något annat att göra än ett Astrid Lindgren test  en fredags eftermiddag...

http://hem.passagen.se/kitty2000/Quiz/quiz.html
Dessutom förstår jag mig inte på de där tekniska sakerna hur man skriver "Här" sådär snyggt som linnea har gjort...

image46

Men här är jag i alla fall ;-) De där med köttbullemackorna stämmer definitivt...

Hörselvilla

Sent igår kväll i en diskussion om gamla kalmargrabbar...
Pim säger : "Prutta rosa moln och kissa hallonsaft"
Cis hör: "Prutta rosa moln och kissa halmstrån"


Dagens och alla dagars låt

The Quiz

You look nice alright
and I like the way you nod after everything I say
like it actually means something
to you


And I like your record collection Townes and Jens
with a hint of Ricky Lee
And you´ve cleaned up the bathroom made a really nice soup
but a bit too much sci-fi in your shelf with DVDs

But there´s some things you need to know about me
I´m week right now
so weak right now
need proof before I dare open this heart
so I prepared a quiz for you



Would you freak out if I said I liked you?
Do you walk the line?
Is your IQ higher than your neigbour´s?
And is it very much higher than mine?

Can you sleep when I grind my teeth?
Do you look away if I slob when I eat?
Will you let me be myself?
Can you at all times wear socks? because I´m still scared of feet

If I´d fall would you pick me up?
If I´d fall would you pick me up?

Do you talk in the middle of Seinfeld?
Do you read more than two books a month?
Do you get racist and sexist when you had a few?
Is it fine if I make more money than you?
Do you still keep pictures of old girlfriends?
Are their prettier than me?

And if I´d fall would you pick me up?
If I fall will you pick me up?

Dagens i-lands problem

Cykla inte i LTH-backen med 110 kilo mat, glass och fruktsallad i magen, känns som du bestigit Mount Everest på två timmar utan syrgas.

Lämna inte en fryst kycklingfilé på tining med en mat-tokig katt i lägenheten när du går hemifrån om du vill undvika mask i magen.

...och glöm för helvete inte tvättiden om du vill slippa randig-prick-trosorna resten av veckan...