Bananskal

Ja så har min yrkeskarriär faktiskt känts hittills. Vad hade jag sån ångest för? Var ju (som jag redan tjatat hål i huvet på alla om) på intervju igår. Vet inte om de var värmen eller nervositeten som framkallade de blöta handflatorna men pulsen var definitivt som efter en lång joggingtur (vilket jag aldrig sysselsätter mig med). Hur som helst, chefen för rehab söder var supertrevlig och imorse halv nio ringde hon och erbjöd mig de vikariat jag var mest intresserad av.  Den 1 september börjar jag alltså på stroke och tar mig innanför sjukhusets väggar, men de blir säkert mysigt när höstlöven fallit av...

Så om nån vet nån som har en ledig lägenhet (gärna en tvåa med balkong och fint läge (kräsen jag??? ;) ) så finns de en som är intresserad här!!

Sommaröland

Premärade Strand igår. Förfest i Algutsrum med strålande sol, några öl och fina flickor.



Vackra skånska toner

Spontant bokade jag och syster i veckan biljetter till Winnerbäck på Skälby. Winnerbäck var toppen som vanligt (har ju stått i publikhavet ett antal gånger) men vem som inspirerade hjärtat på riktigt denna varma sommarkväll var Emil Jensen. Då han berättade om sin syster ställde han frågan vart bland alla sexexperter och livsstilscoacher, finns sorginstruktörerna? Vidare mina vänner så kan kärleken aldrig va olycklig det finns bara människor som gör oss olyckliga. Bäst av allt, albumet är helt och fullt på skånska de lovade Emil personligen när jag köpte skivan :-) 

Hösten kanske ordnar sig ändå... på tisdag ska jag på jobbintervju, håll tummarna vänner!!
    

Lundahelg

I fredags eftermiddag sjönk en utarbetad cis sig ner i ett säte i sj:s tysta kupé. Fantastiskt  tills något hårt börjadé dunka hårt mot sidan av vagnen så fort tåget gjorde minsta sväng. Tre timmar senare slapp jag dunkandet och myste istället ner mig i en härlig soffa på Fellinis med Emma ,Louise, pizza och öl :-) Helgen i Lund har grävt enorma hål i fickorna, i lördags tog jag och Emma en runda på stan i Malmö och lyckades snabbt få fart på shoppingabstinensen som legat latent hela sommarn. På kvällen invigdes de nya finkjeansen och tunikan tillsammans med Emma, Sanna och fint tysklandsvin.... Kvällen fortsatte med musik för själen på KB och falafel innan bussen gick tillbaka "hem" till Lund. Kanske inte så konstigt att cis snusade gott i soffan redan klockan åtta igårkväll, men nu är de ny vecka och ribban är redan högt satt med både träning och telefonmaraton i eftermiddags.

Envisa tanter

Min eftermiddag har bestått av ett evigt tjatande på envisa tanter som vägrar ta bort sina trösklar och badkar. Cissi började framåt tre bli oproffessionell då hon tänkte onda tankar som "sitt här å tjura då tant, jag skiter väl i om du kommer in på toaletten eller inte". Ibland är de svårt att behålla den mjuka stämman men jag ska hämta nya krafter tills imorrn och jobba på smilet så kanske, kanske jag kan få plocka bort de där förbannade trösklarna... Annars är livet fint (gubbarna är ju inte lika envisa ;-), imorrn ska jag mysa ner mig med en bok på tåget och umgås med mina fina skånevänner hela helgen!!


Skogsmulle

Mina fantasier om att bli en graciös arbetsterapeut har nu gått i graven. Ryggsäcken ger av alla verktyg och pumpar övervikt bakåt och jag kämpar in i det sista att behålla mina icke-fotriktiga ballerina. Denna vecka har jämfört med förra varit coollugn (igår till och med nästan lite långsam) annars känns det som att veckorna flyger iväg, har massor att göra hela tiden and I love it. I torsdags myste jag och två jobbarkompisar ner oss med filtar och mat på O´learys och igår lockade Moa med lasagne i Stora Rör efter jobbet. Man tror på nåt sätt att heltidsjobb innebär avsaknad av ett liv, men kan med glädje meddela att så är det inte alls, jag har ju massa liv :-)

Skånefolket nästa fredag anländer jag till Lunds central, då förväntar jag mig en kalasig helg ;-)

Slow motion moment

Är det någon som någon gång känt att du varit med i en film i ett sånt där slowmotion moment (inte de positiva när drömmannen kommer springande i den vita finkornigasanden utan de hemska när exet plötsligt dyker upp oväntat överallt). De var jag idag, två gånger (plus två gånger om vi räknar pappa-ex också)!! Fast mest slowmotion gick det förbi en busshållplats och jag började på allvar undra om nån där uppe kände att han (ja det är svårt att vara könsneutral i ett sånt här läge) ville vrida om kniven lite extra just idag. Får jobba på goda gärningar i helgen så att kommande veckorna inte blir lika känslosamma (tur man har fina arbetskamrater ;-) och som tur är så är team Norrliden ett avslutat kapitel från och med måndag och mina hemtrakter det nya.... förhoppningsvis slipper jag de närmsta veckorna fler utskällningar från missnöjd personal och massa övertid...

Kvällen avslutades med ett par öl och trevligt sällskap i Kalmarsundsparken så jag fick i alla fall lite fredagsfeeling, nu e krype-ner-i-säng-dags och en lång sovmorgon väntar...