50-års firande

Så var öl- vin- och sprit-flödandet över för kvällen. Folk började långsamt dra sig när pappa riggade mikrofonen i källaren och inte lyckades få ordning på sladdarna (skyllde på virus på datorn), Morgan undrade om KLS var ett ställe vi brukade hänga på och stackars Karl stirrade konstigt på sina snubblande släktingar med stora förvånade ögon. Kvällen var med andra ord klart lyckad men när kusinen undrade var grabben var stang de till lite i hjärtat, ännu ett förklarande och oj vad man saknade hur annorlunda de kunnat va... Men moster satte ändå ribban för kvällen med att visa upp lilla Amilia (och ja jag är super-duper-bebis-sjuk ;-)


Välkommen lilltjejen

Igår kväll kom lilltjejen äntligen till världen, frisk, fin och alldeles underbar :-) Grattis moster och Johan!!


Goding på G

Snart två jobbar veckor har gått och jag har redan blivit tråkig och vuxen. När alla andra ska ut och kalasa så ska jag krypa till kojs. Igår trotsade jag tröttheten och myste ner mig i en biofotölj med några jobbarkompisar och försökte hålla tillbaka tårarna när Carrie blev dumpad av Mr Big på sitt bröllop. Tänker ju inte berätta hur det slutade men inte med lessna tårar i alla fall.. Efter filmen bestämde vi att alla skulle byta sina lösenord till inloggen på datorerna på jobbet till: LOVE....

Det håller på att hända nåt spännande just nu, eller kanske om en stund.... Imorgon har jag förhoppningsvis blivit låtsasmoster så inatt kommer det inte dyka upp en enda rullstol i mina drömmar bara små ulliga, gulliga bebisar ;-)


Trafikstockning i hjärnstammen

Första veckan på nya jobbet är avklarad, just nu har jag inte den blekaste hur resten av sommaren kommer bli. Var inte riktigt beredd på att kliva in i ett kaos i upptempo. Om en vecka ska jag vara fit for att serva hela Norrliden med hjälpmedel som jag inte ens vet hur man skruvar ihop. Chillar just nu runt på jobbet, ser lite glad ut, säger att det ordnar sig och ber till mina änglar att det verkligen kommer att göra det. Har i alla fall min klippa att fråga om det kaosar till sig för mkt.

Har hänt massa sen sist, hade en fin helg i Göteborg med Liseberg på fredagen, förfest och utgång med flickorna på lördagen och en bakfull Lotta på söndagen ;-) Tog tag i en av de jobbiga grejerna som skavt tillförliten ett tag och ska ta tag i en till helst innan jag blir en dålig kompis, livet känns lite lättare då....


cis-bilförstöraren

Under en vecka har jag sabbat pappas bya bil en gång och nästan sabbat pappas nya bil en gång. I måndags när jag vart iväg å klippt mig parkerade jag som vanligt på grusplanen , drog i handbromsen å tänkte inte så mycket mer på de. När pappa kom hem några timmar senare bad han mig följa med ut. Med bakdelen över grannens grund till garaget stod pappas nya bil och hängde med bakhjulen i gropen mellan garaget och marken. Ooops. När vi satt oss för att äta på altanen igår, kom grannen på besök igen. Han hade sett pappas nya bil börja backa långsamt, men han tyckte de var lite skumt att ingen satt i. När vi tittade över kanten till altanen stod pappas nya bil precis vid tomtgränsen, farligt nära grannens garagegrund med två plankor bakom hjulen. Yes, cis hade varit på ännu en utflykt och denna gång inte lagt i någon handbroms alls.

Fick en massage i examenspresent av mamma och pappa. När jag vart på massage tidigare har jag alltid kommit in i ett litet myspysrum med vita badlakan å sån där fin havsmusik i bakgrunden. Massagen är sådär grymt skön att man liksom inte vill gå därifrån. Mamma hade förvarnat mig att ryskan hade lite hårda nypor, men de e bara gött tänkte jag. Väl framme visade skylten mig ner i källaren av ett bostadshus. En fräsch kvinna med rysk brytning visade mig in ett litet rum med en brits, inget myspys här inte. Jag kommenderades att ta av mig överdelen och lägga mig på britsen över ett lakan med nåt disneymotiv (ingen vit frotté). Kvinnan snackade oavbrutet (inga havsvågor) medan hon höll på att ta livet av mig. De lär inte finnas en enda knuta kvar i hela ryggen och om inte hon fick alla kotorna på plats så kan ingen få de. I eftermiddags låg jag utslagen och sov i källaren två timmar....

Leg. Arbetsterapeut

Det har varit intensiva dagar sen examen som för övrigt var helt fantastisk men sorglig. Dagen inleddes med champangefrukost på Jennifers innegård med finfin frukost och stekande sol. Bilderna kommer nån annan dag, jag har inte fått ordning på datorn än. När magarna var proppfulla var det dags för mer mat på Tegners vilket avslutades med familjer och cermoni i Af-borgen. Jag snubblade inte med klackarna när jag skulle gå fram och hämta mina betyg och de var ju tur för de var mycket folk som tittade. Kvällen blev lugn med middag på Steakhouse och lite skål hemma i lägenheten. Fredagen bjöd på massa sol, bilåkande, timslånga köer och fyra färjeturer när familjen Nilsson begav sig på alkoholinhandla-resa till Tyskland. När vi stått i kö två timmar försökte syrran peppa med positiva grejer, hon skulle få åka till Tyskland för första gången, vi stod i alla fall först i vår kö (mest för att vi inte fick komma med färjan innan, men ändå), vi var inte överviktiga vilket annars hade betytt att vi svettats ännu mer i värmen och inte kommit ur bilen på färjan och sista gejen, vi skulle ju få handla sprit!! På lördagen var det dags att säga farväl till lägenheten och flytta hem till Ekö ett tag, högg till i hjärtat men nu är det time to move on.

Igår satt jag hos frisören halva dan och blev av med en smärre förmögenhet (och jag kunde inte motstå att efter frisörbesöket inhandla min första skiva på typ fyra år, Duffy, helt fantastisk). Hur som helst, de mörka sotiga topparna är borta så nu är jag somrig i ljusbrunt.

Så till dagens händelser. Har varit på introduktionsdag på omsrogkontoret, fick för första gången skriva att jag var legitimerad arbetsterapeut och så har jag fått en ny kompis :-)


Arbetsterapeutexamen is the shit

Sista dagen av gamla livet, första på det nya. Aktiviteterna har avlöst varandra hela veckan. I måndags hade Emma, Kim och Jennifer fixat fin avslutningsfest på skolan med tipsrunda, mat och film. Vi blev påminda om att Ragnhild lärt oss att vara positiva en måndagmorgon fast datorn krånglar, att Arnes statistiklektioner i alla fall fått oss att komma ihåg att de 25 procenten av en boxplot inte behöver betyda att det är lika många personer under varje 25 procent, att vi inte ska spela hjälte när det brinner och att en avklarad tenta inte ger 100 poäng i Ladok och defintivt inte ett kopieringskort.



Igår presenterade vi våra fantastiska uppsatser, det var i alla vad lärarna tyckte. Kim gjorde reklam för hennes och Emmas Kandidatuppsatskokbok med slogan "Äta bör man annars dör man".



Halv fem vinkade jag och Sara hej då till Vårdvetenskapens Hus.



Och avslutade kvällen med engånggrill, öl och massa marängswiss...



Snart dags för champangefrukost hos Jennifer och tårar i AF-borgen...

Avslutningssittning

Så var snart sista helgen i Lund till ända och sista sittningen med klassen ägde i fredags rum på Hallands fjärde våning. Den molande huvudvärken och flaggan i håret vittnade dagen efter om en galet kul kväll.





Lördagen tillbringades på Lomma beach och avslutades med glass i Bjärred och Hot Fuzz hos Sofia. Semestern har börjat :-)