Dagens i-landsproblem: anslagstavlan i p-rummet

Några av mina arbetskamrater är som rollfigurerna i en komedi a´la stefan och krister. Vi har snoppdragerskan (ca 55+ ser ut som 75+) som mitt i lunchen (återberättat av stina) berättar: "min man snarkade så inatt och när jag puttade på honom vaknade han inte. Tillslut drog jag honom i snoppen, då vaknade han och frågade: vill du eller älskling? Varpå snoppdragerskan svarar: nä men du snarkar". Matlust någon? Vi har även försäljerskan som jagat mig och sofia med blåslampa för att försöka lura på oss sitt tantsmink, creepy. En annan härlig uppenbarelse är mormor som har det mest fantastiska barnbarnet i världen, för hon är inte ett vanligt barn, hon är ett underbarn, hon kan redan vid 1.5-års ålder sjunga hela blinka lilla stjärna och imse vimse spindel. När ingen lyssnar på mormor höjer mormor rösten ca 100 oktaver och är det fortfarande ingen som lyssnar har mormor förmågan att höja rösten så högt att den inte längre kan registreras i ett mänskligt öra. Så har vi Björnligan som rånar alla små tanter och farbröder på deras egen vilja och tvingar dom att sitta å trampa i en gammal vävstol med skrikiga färger.

Det spännande i mitt jobb är alla möten. Vi har möten typ hela tiden. Möten är bra, då diskuterar man viktiga saker. Idag var huvudämnet anslagstavlan i personalrummet, ska vi ha en anslagstavla? Var ska den sitta? Hur ska vi göra med alla papper som sitter på tavlan? Hur länge ska dom sitta uppe och vem ska ansvara att ta ner dom efter en tid? Vad sa vi nu hur länge skulle dom sitta uppe egentligen? En vecka räcker de? Nä de beror ju på vad som står på papperna... Vi kanske ska skriva datum på dem så vi vet hur länge dom har suttit där... Vänta nu vem ska ansvara att ta ner papperna, den som har fikavecka? Eller blir de för mkt jobb, de e ju rätt slitigt att ha fikavecka....???? Vykorten dom kan vi ju göra som en liten blomma av, ett vykort är ett blomblad.
Förra veckan och ca tio möten innan diskuterade vi diskmaskin, ska vi ha de? Men vem ska plocka ur diskmaskinen? Tänk alla matburkar, hur ska man hålla reda på vems som e vems? Nä vi diskar för hand, de har ju funkat i 20 år innan. Ingen vill ju faktiskt plocka ur en diskmaskin de tar ju hela 1 minut. Sen måste man faktiskt komma ihåg att ställa tillbaka mikron på full effekt om man värmt nåt på defrost innan!!!!!!!!!!!!!!!!


Livsuppdatering

Oj vad tiden går fort. Detta är första kvällen på evigheter som jag bara myst ner mig ensam i soffan, svullat i fruktsallad och glass, i tysthet hånat mansgrisen bonde-magnus och önskat att nån av dom där gaykillarna skulle vilja bli min snygga bästa kompis...

Har hänt en massa i livet de senaste månaderna, har hunnit med två helger i huvudstan hos syster.



Resan upp till Stockholm förra helgen blev dramatisk då en gigantisk älg sprang rakt ut över vägen och hoppade över mitträcket till vår körbana, som tur var druttade hon på ändan två meter framför bilen så pappa hann precis väja. Resten av helgen förflöt i stockholms-tempo dvs springa, springa, springa. Som tur var hade vi lugna hotellfrukostar som start på morgnarna och satelit-tv som sövde på kvällarna.

I början av oktober döptes lillan och jag var stolt fadder :-)



Förra veckan överkom jag min fobi att sitta på en häst som springer fort (gallopp). Var ute med några gamla kollegor på en helt fantastisk ridtur med islandshästar. Min fina hjärndöda polle hette Tattur, Anita säger att dom där turridningshästarna blir hjärndöda när olika människor sitter på dom och dom traskar samma trista runda dag ut och dag in.



Ja och så har jag ju skaffat egen adress. De ekar fortfarande men just nu prioriteras en resa med caroline till solen före bokhyllor och myspys-saker. Pim bad om lite bilder så här kommer ett litet smakprov: