Månadens gissel och godis

Månadens gissel

1. Facebook. Brutalt, alla kan reflektera över din olycka och alla fula bilder.
2. Läkare. Lita inte på den vita rocken, kolla alltid med FASS innan tabletter slinker ner.
3. Mördare. Dyker upp mitt i idyllen.
4. Blåsten. Lämnar fluffigt hår och förkylning i sina spår.
5. Bankkontot. I och för sig ett gissel varje månad.

Månadens godis

1. Grill. Gott och mysigt.
2. Sol. Finns inget som stärker självförtroendet bättre än sönderbrända kinder (de röda blir ju brunt sen, eller?)
3. Friskis. Vicka på rumpan till Hit the road Jack så lovar jag en stunds lycka.
4. Glass. Moster lämnade kvar suget i Lund.
5. Ljuset i tunneln. Exakt 37 dagar kvar till separationstårar i Af-borgen.

Delphi´s Bed and Breakfast

Så var Delphi´s hotellverksamheten nedlagd tills nästa besök. På fredagskvällen hämtade taxi Cissi upp två utarbetade förskollärare vid tåget. Bussen till Malmö gick 9.20 på lördagen innan alla studenter hunnit upp ur sina kojs och trots frukost kurrade magarna redan vid tio. Kände oss hippa med en brunch på Metro och bussen hem gick inte förrän alla förbrukat mer pengar än vad som var meningen från början. Kvällen avnjöts med fantastiska vegetariska burgare och en öl på Steakhouse och massa Kalmarskvaller (som alla redan vet är alla släkt med alla i kalmar (sen om det finns blodsband eller inte varierar...)). Har delat säng med en i princip höggravid moster så efter avskedet på Lunds central agerade soffan sovplats i tre timmar. Den mysiga helgen lämnade dock lite lindriga men efter sig, glassug och Lugna Favoriter....

Horoskop

Läste mitt årshoroskop i expressen nätupplaga och jag älskar ju att tro på sånt där. Vill inte höra nåt trams om att folket på redaktionen sitter och diktar ihop. Hur som helst så kändes ju som jag.... ok de gör ju alltid horoskopet i metro också (vilket passar in på sådär 1 miljon svenskar till). Nu har jag tränat för att bygga upp mig själv (musklerna i alla fall) och ska bygga lite till med grillat...

Lejonet (24/7-23/8)

Årets tema: Drömmar
I år är din kreativitet en stor skatt att ösa ur. Du tror på att allt är möjligt och låter drömmarna flyga fritt medan du letar efter något mer handfast att förankra dem i.

Kärlek: Du har inte bråttom med kärleken, hellre ägnar du tid åt att bygga upp dig själv. Det gör dig väl förberedd när det äntligen händer något.


Pengar: Även om du lever gott ser du till att använda slantarna klokt, kanske du sparar med viktiga mål i sikte. Prova dina vinstchanser under hösten!


Se upp för: Att jobba jämt och missa det roliga.


Engångsgrillar och laxpaket

Efter hårt plugg hela dagen (ok jag gäspade mest och tjatade om pizza) ansåg vi oss värda vårens första grillkväll. Dammade av engångsgrillen som blev över förra året, inhandlade potatissallad deluxe på ica och packade in våra laxfiléer i alluminiumfolie. Trots att halva laxen brändes sådär lagom cancerframkallande och den kalla blåsten domnade bort fingrarna så infann sig ändå vårpirret. Blir snart favorit i repris (minus blåsten:-)



Mmmmbop

Ögonlocken känns som bly och det molar lite konstigt i huvet. Men oj what a girls-night. Förfest hos Malin med körsång och chips, sen Ög:s där jag läxade upp en snorunge som läste till sjukgymnast (en liten förstaterminare som aldrig jobbat inom vården säger att han kommer tjäna mer än mig för han är sjukgymnast och kille, för så är de ju att killar tjänar mer än tjejer.... ajajaj). Trotsade till och med min största rädsla att cykla hem själv mitt i natten (ja mamma jag vet att du inte gillar det men valet att komma hem på tio min och stå och vänta på en buss en halvtimme var rätt lätt) och det var ingen som varken ville våldföra sig eller sticka en kniv i mjälten på mig.



...

Ingen bra dag... vill flytta till månen eller pluto.

Hur cis fördriver en regnig onsdag

Trodde vårregn skulle vara härligt och upplyftande. Så fel man kan ha, det är inte alls trevligt när man har 30 min till Friskis&Svettis och en fantastiskt tunn vårjacka. Mina nya vita tygskor ser helt plötsligt sådär coolt använda ut. Körde baspuls tillsammans med 20 tanter och farbröder minst tre gånger så gamla än jag. Fördelen med baspuls är 1. jag känner mig så duktig (jag orkar ju flest armhävningar) 2. jag behöver inte raka benen 3. ledaren ser så glad ut när jag kommer. Andra viktiga saker man kan fördriva en onsdag med är: 1. att pilla bort allt gammalt nagellack från naglarna 2. duscha (de bästa är att testa sig själv hur varmt man klarar av) 3. dricka molkosan, ett universalmedel som är bra för magen och diverse otrevligheter (kanon om man vill klökas lite, plåga smaklökarna och nå absolut noll effekt).


växiväxi

Det växer och gror på mitt fönsterbräde. Jag som aldrig lyckats hålla en växt i liv längre än två veckor. Stoltheten är total.


image118

Tomhet

Är nog allt jag känner just nu. Tomhet och sorg. Är det såhär det känns när något man älskar dör? Då man vet att man aldrig mer kommer ligga i sängen och hålla om varandra och titta på film, killas fast man inte tycker om de, diskutera saker man egentligen inte riktigt förstår, drömma om resor och sommaren, längta tills nästa gång man ska ses, laga lax, fira födelsedagar, baka pepparkakshus, åka skidor, flyga farliga flygplan.... Nu ska jag följa syrrans råd, ta ett kort på mig själv och lägga som bakgrund i mobilen....

Så mycket jag inte förstår

Har gömt mig med trasigt hjärta i Kalmar hela helgen. Eller jag gömde mig i två dar sen drog det i den sociala tarmen så lördagskvällen spenderades med mina fina flickor, ett glas saft och en sen kanna te. Trots ett tappert försök att ironisera det tragiska i situationen slutade natten sömnlös (ja jag älskar att leka martyr!) med en powergirl-roman. Hur mycket jag än grubblar så förstår jag inte varför saker aldrig blir sådär fint som det var tänkt. Jag är trött på girlpower, jag vill ha togetherpower istället. Dessutom blir jag helt bestört, arg och lessen över hur en vuxen man kan ta livet av en liten tjej (hjärtat funkar fortfarande....)



Baklänges i motvind

I förgår natt drömde jag, att jag var påväg hem från stan här i Lund. Lagom vid Allhelgona kyrkan kändes benen som spagetthi och motvinden fick mig att stå kvar och stampa på samma ställe. Inatt blåste de också i mina drömmar, då var det två stora tornados som drog  fram över Kalmar, den här gången. Tornadosarna blåste omkull hus och tog med sig massa människor. Jag är verkligen ingen drömtydare, fast jäkligt grym på att drömma speciellt otäcka och konstiga saker. Hur som helst så blåser det nog lite i livet just nu (eller så är det våren jag inte är van vid än), min största livsuppgift den här veckan är att ta tag i blåsten och bara göra en massa massa lyckliga saker!!

image114